Malheur 12 pairing

Malheur 12 kan u perfect drinken bij wildgerechten, wintergerechten en gemarineerde gerechten.

Bekijk hier een reeks gerechten met Malheur 12 pairing

Malheur en kaas, een ideale match. Hierbij tips van Kaasaffineur Michel Van Tricht

  • Malheur 12 & Herve: Le Vieux Moulin
    Madeleine Hanssen maakt in haar boerderij schitterende Hervekazen. Ze koopt haar kwalitatieve melk uit de AOP-regio. De Herve is trouwens de enige AOP kaas in Belgie sinds 1986. De Herve heeft een zeer scherpe geur waar sommigen van schrikken maar de smaak is mooi vol en elegant. Er zijn 2 verschillende soorten verkrijgbaar: de doux en de pinkante versie. Ze worden allebei op dezelfde manier gemaakt, het verschil zit hem in de affinage. De korst van de kaas wordt met pekel gewassen, bij de pikante versie gebeurt dit meer en rijpt hij langer dan bij de "zachte" versie. De kaas mag enkel in de streek rond Luik geproduceerd worden. Vele kleine kaasmakerijen werden opgekocht door de coöperatieven die gepasteuriseerde melk gebruiken. Le vieux moulin is de enige hervekaas waarbij rauwe koe melk wordt gebruikt.
  • Malheur 12 & Roquefort artisanal Carles (of Yves Combe)
    Pittige blauwschimmelkaas uit rauwe schapenmelk. De kaas is afkomstig uit de Pyreneeën en rijpt verplicht in het dorpje Roquefort. Deze kaasmaker is een klein familiebedrijfje. De kaas is veel minder zout dan de andere Roqueforts. Het is ook de enige roquefort waarbij nog 100% gemalen en geschimmeld broodkruim wordt gebruikt om de blauwschimmel te ontwikkelen.

« Terug naar overzicht